توقعات کمیته دادخواهی حقوق اشخاص دارای معلولیت از جرگه ملی مشورتی صلح
جنگ به عنوان پدیده ویرانگر، متاسفانه پیامد های ناگوار اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی را در طول بیشتر ازسه دهه اخیر در کشور به آرمغان آورده است.
اشخاص دارای معلولیت منحیث یک قشر آسیب پذیر یکی از قربانیان اصلی جنگ در کشور بوده که در نتیجه بیشتر از هر قشر دیگر اجتماعی متضرر تر و آسیب پذیر تر گردیده است، بناً قطع جنگ و تأمین صلح و امنیت سراسری مبتنی بر عدالت و برابری اجتماعی خواست همیشگی آنان می باشد.
کمیته دادخواهی حقوق اشخاص دارای معلولیت که متشکل از 15 نهاد مدنی ملی و بین المللی عرصه معلولیت می باشد، معلولیت را بعنوان یک پدیده اجتماعی و حقوق بشری دانسته که رسیدگی به موضوعات آن مسوولیت همگان می باشد.
بازسازی، نوسازی، وحدت ملی، مشارکت ملی و رعایت حقوق بشر زمانی در کشور مسیر می گردد که تمام اقشار مختلف معلولیت بدون در نظر داشت علت، نوعیت و جنسیت آن در تمام برنامه های اجتماعی و انکشافی بصورت یکسان در نظر گرفته شده منحیث یک عنصر اصلی انکشافی و اجتماعی در راستای داشتن یک جامعه فراگیر بحیث یک اولویت ملی جداً مد نظر گرفته شود.
جامعه مدنی اشخاص دارای معلولیت ضمن تقدیر از هر گونه اقدام که منجر به صلح و امنیت سرتاسری در کشور گردد، حمایت نموده در ضمن از نمایندگان محترم جرگه ملی مشورتی صلح تقاضامند است تا در فیصله ها و تصامیم شان موارد ذیل را بمنظور قانونمند سازی عرصه معلولیت مورد توجه قرار دهند:
- تامین صلح و امنیت سراسری در کشور
- تنفیذ قانون حقوق و امتیازات اشخاص دارای معلولیت
- الحاق افغانستان به میثاق بین المللی حقوق اشخاص دارای معلولیت و میثاق منع مهمات خوشه ای
- تخصیص بودجه به برنامه های عرصه معلولیت و عملی شدن تعهد 1.5% عواید ملی از طرف مقام ریاست جمهوری
- بازنگری و اصلاح کلمه معیوب در قانون اساسی و همچنان حقوق محور سازی ماده 53 قانون اساسی
کمیته دادخواهی حقوق اشخاص دارای معلولیت
۱ نظر:
سلام داکتر صاحب محبی.
از وبلاگ پر محتوای تان دیدن نمودم که دارای مطالب ومعلومات خوبی میباشد.
من نیز شما را دعوت وبلاگ خودم می نمایم
www.soroshjaghori.blogfa.com
سر افراز باشید
محمد کریم سروش
ارسال یک نظر